Waar Nesselande zo lokaal haar racebaan aan de boulevard kent, is Monaco-Rotterdam aan de Maas wederom op zondag 7 augustus. Het is een demonstratie en parade van internationale race-auto’s en coureurs uit de hoogste raceklasses. De top van de Nederlandse coureurs die op wereldniveau strijden in de Formule 1, Le Mans en Dakar is aanwezig. Het is geen wedstrijd, maar u wordt wel dringend aangeraden uw oordopjes gereed te houden!

De route loopt vanaf de Paddock op Station Blaak naar de Coolsingel, langs het Stadhuis en via het Hofplein weer terug over de Coolsingel naar de Blaak. Onder de kubuswoningen door en over de Mariniersweg naar de Goudsesingel waar ze keren en terugrijden naar de Blaak. Langs het parcours zullen tribunes en grote beeldschermen verrijzen. De gehele route is gratis toegankelijk voor het publiek. The Dukes of Hazzard komen ook naar Monaco aan de Maas vergezeld van 80s muziek van Radio Veronica.
In september 2005 verschijnt de speelfilm van The Dukes in de bioscopen maar voor deze gelegenheid komen ze al eerder naar Rotterdam. Hun streken zijn ze nog steeds niet verleerd en de politie zit ze nog steeds op de hielen. Naar verluidt zal Daisy ook aanwezig zijn.

Een andere opvallende verschijning zullen de Saker Sportcars zijn. Een jonge raceklasse met spectaculaire auto’s. Sakers van Team Bullitt Racing Team en Team Autotaalglas