Het is al weer heel wat jaren geleden dat de familie Veldhuijzen begin jaren 70 startte met de verkoop van kaas op de markt in Rotterdam-Ommoord. De start van de markt was bijzonder succesvol in de op dat moment nieuwe wijk Ommoord. De locatie van de markt is verschillende malen veranderd en inmiddels staat de markt al weer ruim 10 jaar op het huidige plein.

Trouwe bezoekers

Er zijn klanten die al 50 jaar voor hun kaas ons bezoeken. Begin jaren 70 kwamen er Rotterdammers aan de kraam met hun kinderwagen en nu komen deze kinderen weer met hun kinderen en/of kleinkinderen op de markt om een plakje kaas te proeven. We horen de verhalen van wel 3 of 4 generaties en deel je lief en leed met elkaar. Want de kaas mag wel heel lekker zijn, de contacten met al die verschillende mensen zijn toch het mooiste onderdeel van ons vak.

Feestje

Woensdag 1 juni 2022 starten we met onze jubileum maanden. We zullen onze klanten trakteren op aantrekkelijke aanbiedingen, een attentie voor iedere klant bij een bepaalde besteding, een winactie en een spaaractie. Maar wat altijd blijft is de vertrouwde service met een glimlach. Welkom!

Historie De Bodegraafse Kaasboer

Onze familie is al sinds 1885 actief in de kaashandel. Al varend tussen de grote steden zijn de gebroeders Veldhuijzen van het vervoer van kaas in de kaashandel gerold. Daarbij kwam de kaashub Bodegraven in zicht. Sinds 1913 hebben ze zich gevestigd in een kaaspakhuis in dit kaasdorp en drijven
handel. Opa Hans is in 1950 begonnen met het venten van kaas, dit deed hij bijvoorbeeld in Amsterdam. Begin jaren 70 zijn de zonen Ad en Dirk-Jan gestart met de verkoop op markten. Zo is het gekomen dat we inmiddels al 50 jaar op de markt in Nieuwkoop, Rotterdam-Ommoord en Zeist staan. De liefde voor kaas is inmiddels meerdere generaties doorgegeven. Zo is de 5e generatie actief in de kaas. En wij  hopen dan ook nog vele jaren onze producten te verkopen aan echte liefhebbers van kaas. Per juni 2022 zijn we gestart op een nieuwe markt in Rotterdam in de wijk Katendrecht.

Geheim van de Kaasboer

Onze geheim verklappen we maar wat graag! In het authentieke kaaspakhuis in Bodegraven rijpen de
kazen op traditionele wijze. Om de smaak optimaal te laten ontwikkelen, rijpen wij de kazen op houten
planken en worden deze wekelijks met de hand gekeerd.

Deze manier van rijpen is uniek en belangrijk voor de smaakontwikkeling. Wij geven onze kazen alle tijd om hun rijke smaak te ontwikkelen. De rijpingsomstandigheden zijn daarbij essentieel. We laten de natuur juist meespelen met wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Deze passie en liefde voor het vak proeft u dan ook in onze kaas.

Daarom is ons motto:
Traditioneel gerijpt in eigen kaaspakhuis.. dat proef je…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.