Nieuws Prinsenland Rotterdam Oost

 

Tijdens de pop-up fototentoonstelling in het Prinsenpark in Rotterdam worden in januari 2023 negen inwoners van de wijken Prinsenland, Lage Land en ’s-Gravenland in de spotlights gezet. Het bewonersinitiatief ‘Uitblinkers van ’t Land’ van Sjoerd Joosen, zelf inwoner van de wijk Prinsenland, heeft genoeg stemmen gekregen om gerealiseerd te worden. De fototentoonstelling brengt een eerbetoon aan inwoners, jong en oud, die veel betekenen in deze wijken. Joosen: “Ik hoop dat de verhalen van deze uitblinkers inspirerend zijn voor iedereen die in het park komt en bijdraagt aan de samenhorigheid in de wijken”.

 

Voordragen

Bewoners van de wijken Prinsenland, Lage Land en ’s-Gravenland kunnen zelf mensen voordragen voor de fototentoonstelling. Tot uiterlijk zondag 20 november 2022 kun je jouw uitblinker voordragen door een mail te sturen naar uitblinkers@sjoerdjoosen.nlVertel wie jouw uitblinker is en waarom. Sjoerd Joosen maakt zelf een selectie van negen inwoners: “Ik hoop dat mijn mailbox volloopt met bijzondere verhalen uit de wijken. Van jong tot oud. Iemand kan op zoveel manieren uitblinken. Het kan ook iets kleins zijn. Er zitten geen voorwaarden aan, behalve dat jouw lokale held natuurlijk woont in Prinsenland, Lage Land en ’s-Gravenland. Uiteindelijk worden er negen inwoners geportretteerd, maar ik beloof dat alle inzendingen op een leuke manier terugkomen bij de opening”.

 

Opzet fototentoonstelling

In december fotografeert Sjoerd Joosen de negen inwoners. Zijn buurman Ronald Brouwers, voormalig adjunct-hoofdredacteur bij RTV Rijnmond, helpt mee met het opschrijven van de verhalen. Uiteindelijk worden de foto’s samen met de verhalen getoond op grote borden verspreid door het Prinsenpark. De tentoonstelling staat gepland van zaterdag 14 t/m zondag 29 januari 2023.

 

Feestelijke opening zondag 15 januari

Op zondagmiddag 15 januari 2023 wordt de pop-up fototentoonstelling feestelijk geopend in het Prinsenhof, het Huis van de Wijk in Prinsenland.

 

Over Sjoerd Joosen

Sjoerd Joosen is vanaf 1 november werkzaam bij de Hogeschool Rotterdam als contentmaker/wetenschapsjournalist. Daarnaast is hij theatermaker en vormt hij samen met zijn kompaan Jeroen de Jager het cabaretduo Joosen en de Jager. Hij woont sinds de zomer van 2020 met zijn gezin in Prinsenland: “Ik ben samen met mijn vrouw en 2 kinderen tijdens de coronapandemie naar Prinsenland verhuisd. Door alle lockdowns hadden wij weinig contact met de buurt. Een paar weken geleden heb ik samen met een buurvrouw een straatborrel georganiseerd. Dat was een groot succes! Dit initiatief gaat een stap verder. Ik kijk ernaar uit om de voorgedragen uitblinkers te leren kennen. Ik ga samen met mijn buurman Ronald mijn uiterste best doen om er mooie portretten van te maken, zodat ze zoveel mogelijk mensen uit de omliggende wijken worden geïnspireerd”.