Het water in de plas (meting 3/5/23) is rond de 13 graden. Begin mei 2023 is het zonnig strandseizoen begonnen.

Net omdat de huidige Blauwe Vlag is versleten op de hoek strand Nesselande, maar de stranden van Hoek van Holland en Nesselande hebben de Blauwe Vlag ontvangen als internationale onderscheiding voor (binnen) stranden en jachthavens met schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Nesselande ontvangt deze voor de 7e maal.

Het strand van  van Nesselande krijgen de Blauwe Vlag omdat ze voldoen aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. Een vlag die (binnen)stranden en jachthavens alleen krijgen als zij veilig, schoon en duurzaam zijn. Nesselande heeft deze vele jaren achter elkaar ontvangen.

Schoon en veilig strand Nesselande

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of het strand in Hoek van Holland en het strand van Nesselande nog aan de eisen voldoen.

Hoek van Holland. Link opent een externe pagina hijst de vlag voor de 11e keer tijdens de strandopening in Hoek van Holland op donderdag 18 mei. Nesselande. Link opent een externe pagina hijst de vlag voor de 7e keer op rij op het strand in Nesselande op woensdag 17  mei.