vlot


Een bericht op Twitter dat de gemeente Rotterdam – na een intensieve lobby en wederom incidenten rondom en op het vlot in de Zevenhuizerplas – dat het vlot in de vroege ochtend van 15 juni 2023 wordt weggehaald. Onder andere de wijkraad heeft zich ingezet voor het snelle verwijdering van het vlot.

Reeds Jaren Verzoeken Bewoners Uit Nesselande En Strandbezoekers Het Vlot Te Verwijderen Gezien Het Gevaar Van Het Speelvlot Dat In De Diepe, Koudere Wateren Van De Plas Voor Het Strand Nesselande Ligt.

Foto’s van @Marlenegesked (insluiting tweet).

Het vlot aan en op de Zevenhuizerplas heeft de gemoederen beziggehouden in Nesselande. Vooral omdat er sinds 2016 (plaatsing van het vlot) veel incidenten zijn geweest zoals ook mei en juni 2023. De gemeente heeft 14 juni 2023 laten weten het vlot op korte termijn te verwijderen en voor een alternatief te zorgen. Toch zijn er die hun twijfels hebben. De strandwacht laat op Rijnmond.nl weten:

De Strandwacht Denkt Daar Anders Over En Verwacht Dat De Jongeren Er Iets Anders Voor In De Plaats Willen Als Het Vlot Verdwijnt.