Stichting Zwerfkatten Rijnmond, gevestigd in het industrieterrein Anthonetta Kuijlstraat in de Rotterdamse wijk Prinsenland, heeft als voornaamste missie het welzijn van zwerfkatten in Zuid-Holland te verbeteren. Met een professionele aanpak en een geschiedenis die teruggaat tot 2003, heeft de stichting inmiddels meer dan 25.700 zwerfkatten geholpen. De stichting streeft naar het beheersbaar houden van de populatie zwerfkatten door sterilisatie of castratie, gevolgd door herplaatsing in hun oorspronkelijke leefgebied. Deze aanpak is bewezen effectief in het voorkomen van verdere groei van de zwerfkattenpopulatie.

In Rotterdam exploiteert de stichting een professionele opvangfaciliteit voor zwerfkatten. Hier worden deze katten opgevangen, medisch gecontroleerd, gevaccineerd en gesteriliseerd of gecastreerd, waarna ze worden teruggeplaatst in hun natuurlijke omgeving.

Resultaten

De indrukwekkende resultaten van de stichting omvatten de opvang van meer dan 28.500 zwerfkatten in de afgelopen jaren. Ongeveer 9.500 zwerfkittens hebben na socialisatie een nieuw leven als huiskat gevonden, terwijl circa 4.500 volwassen katten zijn herenigd met hun eigenaar of een nieuw liefdevol thuis hebben gekregen. Een ander belangrijk aspect is de aanpak van problemen met katten die afkomstig zijn van thuisfokkers. Deze katten zijn vaak niet gechipt en kunnen gezondheidsproblemen hebben. Door een kat bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond te adopteren, geef je niet alleen een kat een nieuw thuis, maar draag je ook bij aan het verminderen van het aantal katten dat op straat belandt.

Als je op zoek bent naar een nieuw huisdier, overweeg dan om een kat te adopteren bij Zwerfkatten Rijnmond. Door dit te doen, draag je bij aan het verminderen van zwerfkattenpopulaties en voorkom je ongecontroleerde fokpraktijken. Gedetailleerde informatie over de beschikbare katten vind je op de website www.zwerfkattenrijnmond.nl, waar alle katten grondig zijn verzorgd door een dierenarts en in uitstekende gezondheid verkeren.

Stichting Zwerfkatten Rijnmond is afhankelijk van donaties en giften om hun belangrijke werk voort te zetten. Een bijdrage wordt gevraagd voor de opvang van zwerfkatten, waarbij de kosten van sterilisatie of castratie zijn inbegrepen. Je kunt meer informatie vinden over de stichting en hoe je kunt bijdragen op hun website: www.zwerfkattenrijnmond.nl.

Als u  op zoek bent naar een huisdier, kun je ook overwegen om lokale dierenopvangcentra te raadplegen. Rotterdam werkt aan nieuwbouw, maar alternatieven zoals Vlaardingen of Spijkenisse kunnen goede opties zijn.