Prins Alexander wordt steeds een stukje groener

Ook Prins Alexander wordt steeds een stukje groener. De Marten Meesweg, vlakbij de metro, is nu nog heel kaal en stenig, maar krijgt een groener jasje. Straks groeien en bloeien er herfstasters, de vlinderstruik, lampepoetsersgras en struikklimop.  Leden van de wijkraad Oosterflank, hebben de eerste plantjes in de grond gezet.

De bedrijven aan de Marten Meesweg hebben voor hun bezoekers ruim voldoende parkeerplekken op eigen terrein. Vooruitlopend op de gehele herinrichting van de weg, maken de openbare parkeerplekken aan de Marten Meesweg daarom nu al plaats voor groen. Andere bezoekers van de Marten Meesweg kunnen gebruik maken van de parkeergarage Alexandrium Noord aan het vlakbij gelegen Prins Alexanderplein.

De vergroening van de Marten Meesweg maakt deel uit van de vergroening van het Prins Alexanderplein. Het plein verandert in de toekomst in een groen, levendig en sfeervol stadsplein waar van alles te beleven is. De aanleg van het groen op het plein start begin volgend jaar. Het Prins Alexanderplein is een van de acht groene stadsprojecten.

Meer informatie vind je op 👉 www.rotterdam.nl/stadsprojecten.