Waar Lage Land nog in de ban in is van de fraaie woonflat Alex; bij aan de Jaap van der Hoekplaats, midden in de wijk, verrijzen in totaal 109 woningen, meer info hier.

Alex ligt centraal aan het winkelcentrum Het Lage Land, dichtbij alle voorzieningen. Elke woning is voorzien van balkon, loggia of directe ligging aan de daktuin die op de parkeergarage gelegen is. In de daktuin kunnen bewoners van het gebouw elkaar ontmoeten in een prettige groene omgeving. Enkele woningen die grenzen aan de daktuin hebben een royaal- en op de zon georiënteerd privé-terras.

 

April 2024 zijn er andere, sociale woningen geopend; ruim 260 sociale huurwoningen in de Rotterdamse wijk Het Lage Land zijn op feestelijke wijze opgeleverd door Havensteder en bouwbedrijf Constructif. Door diverse aanpassingen, zowel binnen als buiten, zijn de woningen energiezuiniger en comfortabeler geworden voor de bewoners.

Deze oplevering markeert fase 1 van een groot verbeterproject in Het Lage Land, waarbij in totaal zestien flats met 816 woningen worden aangepakt. De woningen zijn nu voorbereid op een toekomst zonder aardgas door de overstap naar inductiekoken. Daarnaast zijn nieuwe ventilatiesystemen geïnstalleerd voor een gezonder binnenklimaat, en waar nodig zijn nieuwe keukens en sanitair geplaatst. Dankzij deze verbeteringen blijven de woningen beter op temperatuur, wat kan resulteren in lagere energiekosten voor de bewoners.

Het project is tot stand gekomen na overleg met de bewoners, waarbij hun wensen zoals een gezonder binnenklimaat en verbeterd comfort zijn meegenomen. Ook is er aandacht besteed aan veiligheid, onder andere door het plaatsen van nieuwe deuren die voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen, en het verbeteren van verlichting in noodtrappenhuizen en gangen.