Fietspad Van Brienenoordbrug tijdelijk gesloten tussen 15-28 juli

Tussen 15 juli 06.00 uur tot en met 28 juli 2024 00.00 uur zal het fietspad over de Van Brienenoordbrug tijdelijk gesloten zijn. De sluiting is nodig voor het broodnodige onderhoud. Omdat het fietspad voor beide richtingen aan slechts een kant van de brug ligt, kan van beide richtingen geen gebruik worden gemaakt. De Van Brienenoordbrug loopt van de wijk Prins Alexander en Oud IJsselmonde naar het Zuiden van Rotterdam.

Tijdens het onderhoud wordt er een pontje ingezet zodat de fietsers en brommers alsnog binnen een redelijke tijd aan de overkant kunnen komen. Met moet rekening houden dat de reistijden een stuk langer zullen zijn dan men gewend is.

Elke dag maken bijna 3500 fietsers gebruik van het fietspad van de Van Brienenoordbrug. Daarom is het van groot belang dat de mogelijkheid blijft om op dit punt over de rivier te komen.

Op bijgevoegd kaartje is de vaarroute van de veerpont aangegeven. De veerpont vertrekt iedere 20 minuten per zijde. Tijdens de spitsuren (tussen 06.00 en 09.00 uur en 16.00 en 19.00 uur) en in de nachtelijke uren (22.00 en 06.00 uur) zijn er bij beide haltes stewards aanwezig om de (brom)fietsers veilig te begeleiden.

Wil je meer weten over de afsluiting en rijs mogelijkheden kijk dan op Deze link. 

Voor wie is de pont?

De pont is beschikbaar voor:

  • (brom)fietsers
  • scooters
  • bakfietsen
  • scootmobielen

Houd rekening met extra reistijd voor het wachten op de pont. De pont heeft naar verwachting voldoende plek om iedereen mee te nemen. Wel is het verzoek om in de spits de pont niet te gebruiken met de bakfiets. Bakfietsen hebben namelijk invloed op de beschikbare capaciteit van de pont.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Algemene informatie over de omleidingsroutes voor fietsers is te vinden op de projectpagina A16: onderhoud en vernieuwen Van Brienenoordbrug of op de website Zuid-Holland Bereikbaar .

Werkzaamheden aan het fietspad

Tot aan de grote opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug voeren we regelmatig onderhoud uit aan het fietspad en de boogbruggen. Tijdens de werkzaamheden in juli 2024 maakt aannemerscombinatie Sterk de voegovergangen van het fietspad schoon en herstelt ze indien nodig. Hierna wordt het fietspad geasfalteerd.

Meer informatie werkzaamheden Van Brienenoordbrug

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie . Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.

Bereid u goed voor

We vervangen en renoveren in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar  voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid- Holland in beweging.