Startsein vergroening Prins Alexanderplein

Op donderdag 27 juni 11.00 uur het startsein voor de vergroening van het Prins Alexanderplein. Op donderdag 27 juni onthult de wethouder een bouwbord als start van de vergroening van het Prins Alexanderplein. Begin 2025 start de inrichting van het nieuwe plein om het in een jaar tijd groener, aangenamer en levendiger te maken. Zo wordt het Prins Alexanderplein een sfeervol stadsplein waar straks van alles te beleven is. 

Levendig

Het Prins Alexanderplein in Prins Alexander verandert in een groen, levendig en sfeervol stadsplein waar van alles te beleven is. Je kunt er wandelen, op een terrasje of een bankje uitrusten, spelen, genieten van kleine evenementen, kleinschalige festivals en culturele activiteiten.

Dit staat in het voorlopig ontwerp voor het Prins Alexanderplein. Het inrichten van het nieuwe plein start  in 2024. In 2025 is het nieuwe Prins Alexanderplein naar verwachting klaar. Met het nieuwe plein voel je weer dat je in de laagst liggende polder van Rotterdam, de Alexanderpolder, staat.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp voor het plein op 20 december 2022 vrijgegeven voor participatie. Dat houdt in dat omwonenden en gebruikers van het plein, zoals reizigers, scholieren, studenten, winkelend publiek, werknemers en ondernemers aan het plein, in het eerste kwartaal van 2023 hun mening kunnen geven over het voorlopig ontwerp. Daaraan voorafgaand gaan we in januari 2023 het gesprek aan met de wijkraadsleden van de wijkraden in Prins Alexander, om te horen welke ideeën zij hebben over het betrekken van bewoners en andere geïnteresseerden  bij dit stadsproject.