Wijktuin Kralingseveer geopend

De Wijktuin aan de #Giraffestraat is open. Burgemeester Aboutaleb opende op eind mei 2024 de groene plek aan de rand van #Kralingseveer.

Bij de Wijktuin kunnen bewoners wandelen, ontspannen of fruit en kruiden plukken. Ook staan er moestuinbakken om zelf groente en fruit te kweken en planten te verzorgen. Het groene plekje is een initiatief van enthousiaste bewoners die met het idee kwamen om van de schapenweide een wijk- en pluktuin te maken.

De Wijktuin Kralingseveer is een groen plekje aan de rand van Kralingseveer. De tuin is er voor alle bewoners van Kralingseveer. In de Wijktuin kan je wandelen, zitten, plukken, genieten, tuinieren of gewoon buurtbewoners ontmoeten.

Binnenkort komen er twee jeu-de-boule banen beschikbaar. Aan de voorzijde van de tuin bevinden zich picknicktafels.
Vogelhuisjes (gemaakt en geverfd door de kinderen van de wijk) en insectenhotels verwelkomen de nieuwe ‘bewoners’ van de wijktuin.

Iedereen, jong en oud, kan meedoen en genieten van de tuin. Fruit, groenten of kruiden mogen worden geplukt voor eigen gebruik (behalve uit de genummerde moestuinbakken, die zijn voor privé gebruik).

Foto:  Jan van der Meijde