Juni 2024: Rotterdamse Architectuur maand 2024

Van 1 tot en met 30 juni 2024 bruist Rotterdam tijdens de 18e editie van de Rotterdam Architectuur Maand (RAM). Met als thema ‘Tuin van de Stad’ staat het Museumpark centraal. Bezoekers wandelen door een route langs bijzondere installaties die de rijke historie, hedendaagse invulling en toekomstige plannen voor het park belichten.

Programma vol highlights

Naast de route in het Museumpark, barst de RAM 2024 van diverse activiteiten die zijn verspreid over de stad. Denk aan lezingen, tours, exposities, debatten, workshops en films. Liever zelf aan de slag? Ga dan op Open Bureaudag langs bij een van de architectenbureaus in Rotterdam.

Een greep uit het programma:

  • Steven Kamperman en musici op een door Theo van Doesburg ontworpen betonnen tafel: Componist Steven Kamperman speelt bij de opening van de RAM zijn suite ‘Maison Moderne’, die hij speciaal voor deze gelegenheid componeerde.
  • Het Steegje van Middelharnis door Hobbema: Tentoonstelling met werk van jonge architecten en ontwerpers die zich lieten inspireren door het beroemde schilderij van Hobbema.
  • Boekpresentatie Art Applied van Inside Outside/Petra Blaisse: Kom naar de presentatie van Art Applied, een retrospectief van het werk van ontwerper Petra Blaisse en haar studio Inside Outside.
  • Queer Salon #4: De vierde editie van The Queer Salon stelt de tuin als queer vrijplaats centraal. We kijken naar archieven van landschapsontwerp en hedendaagse praktijken die queer perspectieven en ervaringen in het landschap vieren.
  • FuckUp Nights #1: Design Editie & FuckUp Nights #2: Architectuur Editie: Leer van de fouten van anderen tijdens deze avonden vol hilarische presentaties door ontwerpers en architecten.

Tijdreis door het Museumpark

In de Tijd Toren in de tuin van Huis Sonneveld waan je je in een andere tijd. Deze uitkijkpost en tentoonstellingsruimte in één neemt je mee door de rijke historie van het voormalige Land van Hoboken. Ontdek hoe het gebied transformeerde van open poldervlakte via voetbalvelden en de Floriade van 1960 tot het prachtige Museumpark van nu.

Meer informatie en tickets:

Voor het volledige programma, meer informatie en tickets ga je naar de website van de Rotterdam Architectuur Maand:www.uitagendarotterdam.nl/agenda/rotterdam-architectuur-maand-2024/.

Tips:

  • Koop een RAM-pas voor korting op tickets en toegang tot speciale events.
  • Download de RAM-app voor een handig overzicht van alle activiteiten en locaties.
  • Volg de Rotterdam Architectuur Maand op social media voor het laatste nieuws en updates.

De Rotterdam Architectuur Maand 2024 belooft een inspirerende en leerzame maand te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en de toekomst van Rotterdam.