Verslag #raad010 jaarrekening, Rijnmond.nl: "@College010 lijkt wel een gokverslaafde"

In het huis van de Rotterdamse wethouder Welzijn, Samenleven en Sport heeft zaterdagavond brand gewoed, zo meldt de fractie op sociale media. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

De brand brak zaterdagavond uit; de wethouder en zijn gezin waren op dat moment niet thuis, bevestigt zijn woordvoerder. Wethouder Achbar was in Berlijn bij de EK-kwartfinale tussen Nederland en Turkije, terwijl zijn gezin elders verbleef.

De schade aan de woning is aanzienlijk, waardoor Achbar en zijn gezin voorlopig niet naar huis kunnen terugkeren.

De partij beschouwt de brandstichting als een aanval op een politicus. In een verklaring op X (voorheen Twitter) liet de fractie van DENK weten ‘diep geschokt en verontwaardigd’ te zijn. “Dit is een regelrechte aanval op een politicus en zijn gezin,” aldus fractievoorzitter Soytekin.

 

Afgelopen donderdag was er tussen DENK en Leefbaar Rotterdam in de Rotterdamse raad nog een debat over het vieren van voetbaloverwinningen door Nederlanders en Turken rondom de Hofplein-vijver in Rotterdam.

 

“Dit is onacceptabel en zal nooit worden getolereerd. De dader moet met de volle kracht van de wet worden vervolgd. Wij roepen de autoriteiten op om zo snel mogelijk de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen. Dit kan en mag niet onopgelost blijven.”