De Prins Alexanderlaan is een belangrijke route voor en door Prins Alexander en het omliggende gebied. De weg bevindt zicht tussen de President Rooseveltweg in Ommoord en de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel. Vanaf 10 januari tot en met juli 2022 wordt de Prins Alexanderlaan tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg vernieuwd.

De weg is dan richting Ommoord afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Terbregseweg en Capelseweg.

In de afgelopen drie jaar is het zuidelijke en middendeel van de Prins Alexanderlaan (tussen de Capelseweg en de Hoofdweg) aangepakt. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Er ligt nu stil asfalt, het riool is gedeeltelijk vervangen en in de middenberm is een natuurvriendelijke wateropvang aangelegd. De parkeerplaats bij metrostation Oosterflank heeft nieuwe bestrating en de verkeerslichten op de kruisingen met de Prinsenlaan en Grote Beer zijn vervangen.

Onderhoud

Vanaf 10 januari 2022 tot en met half juli 2022 voert de gemeente onderhoud uit in het deel van de Prins Alexanderlaan tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg.
In het weekend van 8 en 9 januari wordt de omleidingsroute uitgezet, zodat de aannemer op 10 januari kan starten met de werkzaamheden.

Persleiding onder Hoofdweg vervangen

De rioolpersleiding onder de Hoofdweg is vervangen door middel van een (gestuurde) boring. Dit is een techniek die we in Rotterdam steeds vaker gebruiken. Er zijn geen grote bouwputten nodig en er is minder overlast voor het verkeer en omwonenden. Hoe gaat dit in zijn werk? Bekijk het filmpje over het vervangen van de persleiding:

Werkzaamheden Prins Alexanderlaan (President Rooseveltweg – Hoofdweg)

De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats vanaf 10 januari 2022 tot en met half juli 2022.

  • Het riool, de lichtmasten en het asfalt wordt vervangen.
  • De inrichting van de ventwegen bij het station worden aangepast, zodat er een betere looproute is van de bushalte naar het station.
  • Vanaf het viaduct richting de President Roosevelt wordt de rijbaan op sommige plekken versmald, zodat er meer ruimte ontstaan in de middenberm en zijbermen. De ruimte die ontstaat gebruiken we voor groenere bermen en het planten van bomen.
  • Het kruispunt bij de Koperstraat is aangewezen als een ‘blackspot’, een verkeersonveilige kruising. De kruising wordt anders ingericht om hem veiliger en overzichtelijker te maken.
  • De Prins Alexanderlaan maakt onderdeel uit van de Alexanderknoop. De Alexanderknoop is het gebied rond OV-knooppunt Rotterdam Alexander. Meer informatie over dit project vindt u op de pagina Alexanderknoop.