De afsluiting van het viaduct over de Hoofdweg (s109)  in Rotterdam Prins Alexander gaat weken langer duren dan voorzien. In principe zou het viaduct van Rijkswaterstaat dinsdag 24 mei weer open gaan voor verkeer. De Hoofdweg is een belangrijke route naar het centrum van Rotterdam. Een echte backbone. In combinatie met de afsluiting van de Prins Alexanderlaan in een richting tot juli 2022 heeft desastreuze gevolgen voor het verkeer.

Safety first 

Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor het viaduct, geeft aan dat het viaduct meer ondersteuning nodig heeft dan voorzien was. Deze ondersteuningen moeten gefabriceerd worden en dat kost extra tijd. Veel viaducten zijn geplaatst tussen 1950 en 1966, het betreffende viaduct is uit 1966.

Normaal gesproken kunnen vanaf de Hoofdweg de rijders direct de Boszoom op. Vanaf hier zit je in enkel minuten in hartje Rotterdam. Het verkeerd wordt nu omgeleid. De verwachting is dat de reistijd om voorbij dit viaduct te komen toeneemt met 15 tot 30 minuten.

Renovatie gepland voor 2024

De renovatie voor het viaduct stond al op de agenda voor 2024. Rijkswaterstaat probeert dit te vervroegen, omdat men aan het begin al heeft aangegeven dat de staat van het viaduct slechter was dan gedacht. Nu bij het installeren van de de tijdelijke ondersteuning blijkt deze observatie zeker niet aan de zuinige kant was. 

Vooral met de aanleg van de nieuwe A13-16 verbinding door Rotterdam Prins Alexander, wordt er meer verkeer verwacht over deze route.

Resumerend over het viaduct

  • Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg (s109) in Rotterdam (direct ten zuiden van het Terbregseplein) is gebouwd in 1966.
  • De constructie van het viaduct in de A16 voldoet niet langer. Het viaduct is aan vervanging toe.
  • Om de belasting te verminderen, is sinds 2021 zwaar transport al niet meer over het viaduct geleid en wordt het viaduct extra in de gaten gehouden.
  • Tot aan de renovatie wordt het viaduct ondersteund. Door het vernieuwen van het viaduct, blijft dit ook in de toekomst veilig te gebruiken en blijven de A16 en de regio bereikbaar.

Op de website praat Rijkswaterstaat niet alleen over renovatie maar wordt ook genoemd dat dit hele viaduct vervangen  moet gaan worden.

Bekijk alle informatie over het viaduct over de hoofdweg op de website van Rijkswaterstaat

https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/archief/2022/05/extra-werkzaamheden-viaduct-a16-hoofdweg-s109-in-rotterdam-langer-afgesloten

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.