Wat een Pech. Vanaf Januari 2022 is de Prins Alexanderlaan afgesloten. Daarbij kwam nog eens de ongeplande afsluiting en de beperkte openstelling van het Hoofdweg viaduct onder de A16  en nu komen daarbij de geplande werkzaamheden aan het kruispunt en Metro overweg ter hoogte van de President Rooseveltweg en de Prins Alexanderlaan.

Waarom is het dicht?
Gemeente en de RET vervangen alle verkeerslichten (Gemeente) en de installatie voor de overgang (RET). De Hefbomen bijvoorbeeld waren al erg gedateerd. Bij de fiets en voetgangers oversteek bij Station Graskruid was dit al eerder uitgevoerd. Nieuwe robuuste slagbomen met geïntegreerde veiligheidsverlichting worden geïnstalleerd. Ook worden er voor de installaties nieuwe detectielussen in de grond geplaatst. Tijdelijke verkeerslichten zijn geplaatst op het kruispunt en de RET metro overgang.

Kruispunt President Rooseveltweg blijft open tijdens werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers, voetgangers en auto’s hoewel beperkt gebruik blijven maken van de overgangen.

Overlast blijft nog even
13 tot en met zondag 26 juni is de fiets- en voetgangersoversteek op de kruising (aan de kant van metrostration Graskruid) gesloten. Tot uiterlijk 1 juli 2022 zijn er minder rijstroken open.
Ook de werkzaamheden aan de Prins Alexanderlaan zullen nog even duren. Zeker tot eind Juli 2022 kan er nog niet gereden worden op beide banen. Hopelijk is vanaf 1 augustus weer mogelijk om de Prins Alexanderlaan ook van de Alexandrium kant terug te rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.