Rotterdam wil haar wijken aantrekkelijker maken voor toerisme. Met Markten, Festivals en Architectuur, parken en Winkelcentra willen men meer mensen naar Rotterdam trekken. 2 grote trekpleisters in Prins Alexander zijn Winkelcentrum Alexandrium 1, 2 en 3 maar ook het jaarlijks terugkerende Culinesse in de Wijk Nesselande. Ook kleinere wijk evenementen zoals bewoners initiatieven vaak (deels) georganiseerd door bewoners zorgen voor extra bezoek vanuit met name de regio.

Culinesse
Culinesse is 1 van de grotere trekpleisters in Prins Alexander elk jaar. Op het strand van Nesselande wordt elk jaar een festival georganiseerd met nationale en soms ook internationale artiesten. Regionale restaurants presenteren zichzelf en hebben daarnaast tenten waar de bezoekers allerlei lekkers kunnen kopen. Rotterdam wil deze evenementen daarnaast ook duurzamer maken.

VIDEO: Waar gaan Rotterdammers deze zomer graag naartoe? Hebben zij cultuurtips? We vroegen het op straat. In de explainer leggen we uit hoe we Rotterdam (nog) aantrekkelijker maken voor bewoners, (lokale) ondernemers en toeristen. En we gingen langs bij Metropolis. Een van de 11 festivals, die meedoet aan de #DuurzameDeal.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.