In 2025 moet al het goederenvervoer binnen de ZES-zone in Rotterdam schoon zijn. Meer elektrisch vervoer vraagt om meer laadvoorzieningen, in en buiten de stad. Merijn Rijnsburger, adviseur duurzame mobiliteit en projectleider Logistiek Laden bij gemeente Rotterdam, vertelt hoe de gemeente hier de komende jaren in gaat ondersteunen.

Positief Geladen heet de strategie laadinfrastructuur waarmee de gemeente de komende jaren wil zorgen voor voldoende laadpalen. In 2030 verwachten we dat er 23.000 bestelbussen iedere dag de ZES-zone in rijden. In de strategie is daarom ook aandacht voor deze categorie voertuigen. Voor bestelauto’s zijn er drie mogelijkheden om op te laden: thuis, op bedrijventerreinen, of snelladen in de stad.

Thuis laden
Voor ondernemers die hun bestelbus ’s avonds mee naar huis nemen, maar niet beschikken over een eigen oprit, moeten voldoende laadpalen in de wijk beschikbaar zijn. Momenteel zijn er ruim 4000 openbare laadpunten in Rotterdam, en daar komen er maandelijks 100 tot 175 bij. Eerst plaatste de gemeente alleen op aanvraag, straks ook op basis van voorspellingen. “Aan de hand van datamodellen kunnen we straks voorspellen waar en hoeveel laadpalen er in wijken nodig zijn”, vertelt Merijn. “We willen de overstap naar elektrisch voor zijn, zodat de laadinfrastructuur er al ligt op het moment dat mensen die keuze maken om over te stappen.”

Lees het hele artikel op logistiek010 een initatief van ondermeer de Gemeente Rotterdam

Zo werkt Rotterdam aan voldoende laadpalen voor bestelvoertuigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.