Op zaterdag 24 en zondag 25 juni organiseert Stichting Kunstweek de negende editie van het Landelijk Atelierweekend. Honderden ateliers in heel Nederland zetten hun deuren open. Zo krijgen belangstellenden een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In het Rotterdamse Gebied Prins Alexander zijn er relatief veel kunstenaars met beeldende kunst actief. De meeste van hen zijn aangesloten bij de Vereniging Kunstkring Prins Alexander, met ruim 90 leden.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen belangstellenden de kans om binnen te kijken in het atelier, de werkplaats of expositieruimte van een kunstenaar. Dicht bij huis of juist verder weg ergens in het land. Kunstenaars geven uitleg over hun werkwijze en vertellen over hun inspiratiebronnen. Daarnaast is het mogelijk om direct kunst te huren of te kopen bij sommige van de kunstenaars.

Meer dan 180 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 24 en 25 juni open om u een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen u er graag over. In elke provincie of gemeente zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend ( https://landelijkatelierweekend.nl/ ) kunt u opzoeken welke ateliers geopend zijn.
Deelnemende ateliers in het Rotterdamse Gebied Prins Alexander zijn:
Ommoord: Binnenhof 98, Adres: Binnenhof 98, 3069 KV Rotterdam-Ommoord. Aanwezige kunstenaars: Afsa Messaoudi, Karishma Advani, Leen van der Stek, Negar Kashian en Nodar Tsereteli.
Zevenkamp: De Eekhof, Adres: Cole Porterstraat, 2 3069 ZD Rotterdam-Zevenkamp. Aanwezige kunstenaars: Arnold NIX Holterman, Liesanne den Haan, Roos Brouwer, Sonja Hulstkamp en Thea Meekers.
Op beide locaties zijn vijf kunstenaars, leden van de Kunstkring Prins Alexander, samen aan het werk met workshops, exposities en demonstraties. Uiteraard is er voor andere actieve of aspirant kunstenaars ruimte om kennis te maken met het werk van de Kunstkring Prins Alexander.

Alleen op zondag 25 juni vertrekt de Kunstwandeling Ommoord vanaf de locatie Binnenhof 98, om 13.30 uur. U kunt zich hiervoor nog aanmelden in de Binnenhof 98, die van maandag tot en met zaterdag is geopend (13.00 tot 16.00 uur). Aanmelden kan ook via de mail: dewittebollen@gmail.com

Nadere info:
Leen van der Stek, 06 50241663
voorzitter@kunstkringalexander.nl