innen twee jaar na het aantreden van Leefbaar Rotterdam in het Rotterdams college heeft inmiddels de derde wethouder zijn functie neergelegd. Ditmaal gaat het om de wijkwethouder voor Nesselande. Wat deze wethouder precies als wijkwethouder Nesselande heeft gedaan, blijft echter onduidelijk. Opvallend is dat wethouder Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam, die deze rol overnam van een eerder opgestapte partijgenoot, opnieuw in het middelpunt van financiële tegenslagen staat. Zo bleek hij plotseling 34 miljoen euro kwijt te zijn in de gemeentebegroting. Naast deze blunder stapelden andere begrotingsproblemen zich op. Zo zijn de kosten voor het vernieuwen van Museum Boijmans Van Beuningen verdubbeld tot bijna 360 miljoen euro. Bovendien is het de wethouder niet gelukt om de gemeentebegroting van 2024 sluitend te krijgen, wat tot forse vertragingen en extra kosten heeft geleid. De onduidelijke uitgaven rond Boijmans en stijgende gemeentelasten drukken zwaar op de Rotterdammers. Met name voorzieningen zoals ouderenzorg lijden hieronder. Feit is dat de misstappen van wethouder Struijvenberg de Rotterdamse inwoners nu en in de toekomst extra financiële lasten zullen bezorgen. De situatie wordt verder bemoeilijkt door een greep uit de Eneco-kas, de opbrengst van de verkoop van het energiebedrijf door de gemeente. Deze actie brengt Rotterdam in een financieel kwetsbare positie, zeker nu het Ravijnjaar 2026 nadert, een jaar waarin de stad fors minder geld van het Rijk zal ontvangen. Wethouder Struijvenberg heeft zijn functie tijdelijk neergelegd vanwege gezondheidsredenen. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door wethouder Simons. Echter, ook hij ligt onder vuur. Volgens de Rekenkamer010 heeft Simons, eveneens namens Leefbaar Rotterdam, geen enkele van de college-doelen gerealiseerd.

Binnen twee jaar na het aantreden van Leefbaar Rotterdam in het Rotterdams college heeft inmiddels de derde wethouder zijn functie neergelegd. Ditmaal gaat het om de wijkwethouder voor wijken in Prins Alexander. Wat deze wethouder precies als wijkwethouder heeft gedaan, blijft echter onduidelijk.

Opvallend is dat wethouder Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam, die deze rol overnam van een eerder opgestapte partijgenoot, opnieuw in het middelpunt van financiële tegenslagen staat. Zo bleek hij plotseling 34 miljoen euro kwijt te zijn in de gemeentebegroting.

Naast deze blunder stapelden andere begrotingsproblemen zich op. Zo zijn de kosten voor het vernieuwen van Museum Boijmans Van Beuningen verdubbeld tot bijna 360 miljoen euro. Bovendien is het de wethouder niet gelukt om de gemeentebegroting van 2024 sluitend te krijgen, wat tot forse vertragingen en extra kosten heeft geleid. De onduidelijke uitgaven rond Boijmans en stijgende gemeentelasten drukken zwaar op de Rotterdammers. Met name voorzieningen zoals ouderenzorg lijden hieronder.

Feit is dat de misstappen van wethouder Struijvenberg de Rotterdamse inwoners nu en in de toekomst extra financiële lasten zullen bezorgen.

De situatie wordt verder bemoeilijkt door een greep uit de Eneco-kas, de opbrengst van de verkoop van het energiebedrijf door de gemeente. Deze actie brengt Rotterdam in een financieel kwetsbare positie, zeker nu het Ravijnjaar 2026 nadert, een jaar waarin de stad fors minder geld van het Rijk zal ontvangen.

Wethouder Struijvenberg heeft zijn functie tijdelijk neergelegd vanwege gezondheidsredenen. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door wethouder Simons. Echter, ook hij ligt onder vuur. Volgens de Rekenkamer010 heeft Simons, eveneens namens Leefbaar Rotterdam, geen enkele van de college-doelen gerealiseerd.